Dader Purmerendse moord loopt na 25 jaar nog steeds vrij rond: “Zwijg niet langer”

Deze maand is het 25 jaar geleden dat Heerhugowaarder Salvatore Nicolosi dood werd gevonden op bedrijventerrein Baanstee-Oost in Purmerend. De glazenwasser die voor een beter leven vanuit Sicilië naar Nederland kwam, werd vermoord en vervolgens in brand gestoken. Nog altijd is niet bekend wie verantwoordelijk is voor zijn dood. De politie doet een oproep: "Zwijg niet langer. De nabestaanden hebben recht op duidelijkheid."

"Ook na al die jaren willen wij weten wie verantwoordelijk is voor de dood van Salvatore", zegt een politiewoordvoerder tegen Dijk en Waard Centraal. "Een vrouw moet al 25 jaar haar man missen en de kinderen kennen hun vader amper."

Het nieuwe jaar is nog maar twee dagen oud, wanneer Salvatore Nicolosi op 2 januari 1998 voor het laatst gezien wordt in Heerhugowaard. Die avond zegt hij tegen zijn vrouw dat hij even weg moet voor een afspraak. Ze ziet hem nooit meer terug.

Ultieme poging

De volgende dag geeft mevrouw Nicolosi haar man op als vermist en weer een dag later wordt hij gevonden. De Heerhugowaarder is vermoord en na zijn dood is zijn lichaam in brand gestoken. Tot op de dag van vandaag loopt zijn moordenaar vrij rond. "Destijds kwamen we er niet uit, maar hopelijk willen mensen nu meer kwijt." In een ultieme poging om de moord op te lossen gebruikt de politie sociale media: "Geef alstublieft door wat u weet. Hiermee helpt u de vrouw en kinderen van Salvatore om het verlies te verwerken."

Het is niet strafbaar om lange tijd informatie achter te houden over een misdrijf. De politie is bereikbaar via 0900-8844 of coldcase.noord-holland@politie.nl. Ook kunnen tips doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.