Daders overval op beeld: slachtoffers onder schot en vastgebonden

De politie heeft beelden vrijgegeven van de gewapende overval op Used Products in Purmerend. De overval vond zaterdag 7 augustus 2021 plaats. Getuigen worden gezocht.

Op de camerabeelden is te zien dat twee mannen de winkel binnenlopen. Beiden dragen een donkere jas, een spijkerbroek, petje en mondkapje. Ze lopen direct naar de winkelmedewerker en bedreigen hem. Met het publiceren van camerabeelden hoopt de politie meer duidelijkheid te krijgen. Mensen die iets hebben gezien kunnen terecht bij de politie via deze link.

Tekst gaat verder onder video.

De overval

Twee mannen kwamen zaterdagochtend 7 augustus rond 11.10 uur de winkel aan de Hoogstraat binnen. Onder bedreiging van een wapen knevelden ze zowel een medewerker als een klant. Nadat de buit binnen was, vertrokken de overvallers en reden weg met een scooter in de richting van de Westerstraat.

In een getuigenoproep van zondag 8 augustus meldde de politie dat de scooter onbeheerd was aangetroffen op de Kooimanweg. De politie vermoed dat het tweetal is overgestapt in een zwarte BMW. Dit voertuig is later aangetroffen op een parkeerplaats aan de Westervenne.

Niet de eerste keer

Treurig genoeg hadden medewerkers van de franchisewinkel al eerder ervaring opgedaan met overvallers. In mei 2020 werd de winkel ook al overvallen. Onduidelijk is of deze overval te maken heeft met de overval van 7 augustus jl.