DANY doet onthulling: “Ik ben benaderd”

Dani van Velthoven, ook wel bekend als DANY, verwierf vorig jaar maart landelijke bekendheid toen hij het elfde seizoen van het televisieprogramma The Voice of Holland won. De Purmerendse zanger kwam afgelopen vrijdag met een nieuwe single, de radiomakers van De Zaterdagochtend spraken hem daarover. Ook kwam DANY met een interessant nieuwtje...

De Purmerendse Dani van Velthoven, bekend van The Voice of Holland, bracht afgelopen vrijdag een nieuwe single uit. Deze is getiteld ‘Het Komt Wel Goed’. DANY hoopt op een top 40-notering met het nummer. Dat vertelde hij in een interview met Mike Drost en Lars van der Manden van het radioprogramma De Zaterdagochtend. De single is hier te beluisteren. Het uitkomen van de single was voor de zanger een spannend moment: “Dit is het eerste nummer dat ik zelf geschreven heb en uitbracht. Ik was heel erg benieuwd wat mensen ervan zouden vinden.”

“Ik denk dat ik het 50/50 ga doen”

‘Het Komt Wel Goed’ is Nederlandstalig, terwijl DANY tot op heden voornamelijk in het Engels heeft gezongen. De zanger denkt dat dit zeker niet het laatste nummer van hem is dat in zijn moedertaal gezongen wordt: “Ik wil me het liefst niet limiteren tot één taal, ik denk dat ik het gewoon 50/50 ga doen.”

Perspectief

In het programma legt Van Velthoven uit dat hij het nummer had geschreven om alles in perspectief te zetten en zich wat beter te voelen: “Ik was natuurlijk mijn vriend verloren vorig jaar. Het was een beetje een rotjaar”, vertelt hij.

“Het is echt een droom”

In het interview doet Dani van Velthoven ook een bijzondere onthulling, hij is namelijk vorig jaar benaderd voor het Eurovision Songfestival: “Ik zat bij de laatste vier”, zo laat hij weten. Hij was eerst wel terughoudend met het brengen van het nieuws: “Ik weet nooit zo goed of je over dit soort dingen mag praten”, zei hij nadat hem was gevraagd of hij het Eurovisie Songfestival in het vooruitzicht had. Dat hij het vorig jaar niet is geworden, betekent overigens niet dat het er niet meer voor hem in zit: “Het is echt een droom om Eurovision te doen, maar ik wil dan wel knallen.” Hij geeft aan dit jaar wel al een nummer op te sturen, maar er nog niet de focus op te leggen: “Ik wil mijn team fixen, en mijn carrière op orde brengen.”

The Lion King

Tijdens het interview blikte presentator Lars van der Manden ook even terug op het verleden. Hij vertelde dat hij Dani van Velthoven al voor zijn roem had gezien in een schoolmusical van ‘The Lion King’ en dat hij erg onder de indruk was. De zanger vertelde dat de musical ook op YouTube staat en dat hij deze onlangs toevallig nog gezien had: “Ik zat toch zelf te cringen.” Hij noemt de rol die hij speelde, Mufasa (de vader van hoofdrol Simba), “de grootste mismatch ever.”

Video: Het volledige interview dat Mike Drost en Lars van der Manden met zanger Dani van Velthoven hadden tijdens De Zaterdagochtend.