De Speelkraam weer open; blije kinderen, ouders en vrijwilligers

Er waren zaterdag veel blije gezichten bij De Speelkraam. Het tiende seizoen van de speeltuin in het Leeghwaterpark werd gestart met het openen van de hekken. Bestuurslid Kathleen Visser- Schotman spreekt met Wesley Dekker in de podcast.

Aan de rand van het Leeghwaterpark, langs de Purmerringvaart en nabij de Purmerweg was het zaterdag 2 april feest. Het was de openingsdag van speeltuin De Speelkraam. Ook in het tiende seizoen kunnen kinderen naar hartenlust spelen bij de houten speeltuin. "Het maakt ons als bestuur gelukkig om de kinderen weer te kunnen ontvangen", zegt bestuurslid Kathleen Visser- Schotman in de podcast van Wesley Dekker. Het is een paar dagen voordat de speeltuin opengaat, wanneer ze elkaar spreken in de radiostudio van RTV Purmerend. "We gaan nu het tiende speelseizoen in, dat is toch wel wat bijzonders."

Zonder vrijwilligers

Zoals bijna elke organisatie zoekt ook De Speelkraam naar vrijwilligers. Tijdens de podcast doet het bestuurslid een oproep; meld je aan als vrijwilliger. "Zonder vrijwilligers ben je niets. We zijn als speeltuin flexibel. Je hoeft niet per se elke week op een bepaalde tijd inzetbaar te zijn, maar ook als je minder kan ben je van harte welkom." Aanmelden of meer informatie opvragen is mogelijk via info@speelkraam.nl.

Wesley’s Podcast

Beluister de podcast met Kathleen Visser- Schotman in je favoriete podcastapp of bij RTV Purmerend. Wesley’s Podcast, elke maandagavond vanaf 21.00 uur op RTV Purmerend (radiofrequentie 104.9 FM en televisiekanaal Ziggo 36 en KPN 1390).