RTV Purmerend.nl

Deen nu volledig uit Purmerend vertrokken

Supermarktketen Deen is vertrokken uit Purmerend. Met de opening van DeKaMarkt aan de Wagenweg, is de laatste van de vier Deen-filialen omgebouwd tot een andere keten.

Het grote nieuws zorgde begin dit jaar voor opschudding in supermarktland; alle tachtig filialen van Deen worden overgenomen door branchegenoten Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt. Volgens de directie van Deen betrof de verkoop een strategische keuze. ‘‘Om toekomstbestendig te zijn, zijn forse financiële inspanningen nodig, maar de familie heeft een andere keuze gemaakt’’, vertelde directeur Leendert van Eck in een verklaring.

Stapsgewijs werden Deen-filialen omgebouwd naar andere bekende supermarktketens. Het merendeel van de tachtig winkels is overgenomen door Albert Heijn, zo ook in Purmerend. De van oorsprong Oostzaanse grootgrutter heeft er drie extra Purmerendse vestigingen bijgekregen.

Einde van een tijdperk

Na een korte ombouwperiode opent de voormalige Deen-supermarkt aan de Wagenweg vanaf vandaag haar deuren als DeKaMarkt. Het betekent een einde van het tijdperk Deen in Purmerend.