Man en macht werkt aan herstel Melkwegbrug; inmiddels is de brug weer open.

Maandagochtend is een leger aan voertuigen met monteurs aangerukt voor een nieuwe poging om de brug aan de praat te krijgen. De oorzaak van de storing bij de Melkwegbrug is nog steeds niet duidelijk. Handhaving van de gemeente sloot de brug zaterdag af voor gebruikers. Vooral lastig voor fietsers die via de Sluisbrug moeten rijden. Voor voetgangers is dat anders; zij kunnen gebruik maken van de loopbrug. 

Er wordt met man en macht gewerkt om de oorzaak boven tafel te krijgen, meldt de brugwachter van de Melkwegbrug. ‘De monteurs kijken alles na. Een vast onderdeel van het onderzoek betreft de inspectie van de vergrendeling van de twee brugdelen. Een klus die vanaf het water aangepakt moet worden. Reden waarom de onderhoudsboot Dempsey er ook ligt’.

Na de storing zaterdag waren de slagbomen niet voldoende om gebruikers tegen te houden. Fietsers en wandelaars besloten massaal om onder de slagbomen door te kruipen. Handhaving kwam er aan te pas en later werden de brugdelen met hekken afgesloten. 

De Melkwegbrug heeft regelmatig last van storingen. Na vervanging van een centraal onderdeel in 2021 leek het leed geleden. 

Update: om zes uur vanavond is de Melkwegbrug weer opengegaan. (maandag 9 mei).