Degradatie brengt BEP niet van slag: “Focus op de veldcompetitie”

De Purmerendse korfbalclub BEP degradeerde na een jaar uit de overgangsklasse. De weg naar promotie wordt volgend seizoen ingezet onder trainer René Arnoldus, die nu nog samenwerkt met Tim Jansen. “We leggen vanaf nu weer de focus op de veldcompetitie, waar we nog meestrijden om promotie naar de hoofdklasse.”

“Een flinke kater voor mezelf en de mensen uit het eerste.” Zo omschreef Arnoldus de degradatie van zijn ploeg. Zijn spelers liet hij gang gaan na de wedstrijd en ze kregen een week rust. Sinds vorige week zijn de trainingen weer hervat. “We speelden voor het eerst in jaren in de overgangsklasse, dat scheelt een aardig niveau met wat we gewend waren. Voor de beslissende wedstrijd wisten we dat Koag verrassend had gewonnen, waardoor wij ook moesten winnen. Uiteindelijk is de spanning onze ploeg helaas te veel geworden.”

Mooie vereniging

Arnoldus kwam een jaar geleden terecht bij BEP, nadat hij was benaderd door Tim Jansen. Hij was daarvoor twee seizoenen werkzaam bij CIOS in Nieuw-Vennep. “Ik was gewend om altijd in mijn eentje een groep te leiden. Voor mij was het aanbod om samen voor een groep te staan interessant en nieuw. Tim zat al vijf jaar bij de selectie en nam mij een beetje op sleeptouw. BEP is een mooie vereniging, daarom heb ik besloten om volgend jaar te blijven en het eerste te gaan leiden.”

Veldcompetitie

Het zaalseizoen is ten einde en lang de tijd om bij te komen is er niet. Voor BEP begint komende zaterdag namelijk het tweede deel van de veldcompetitie tegen AKC Rohda. “We zijn nog steeds in de race voor promotie naar de hoofdklasse. De KNKV heeft wat verschuivingen doorgevoerd en we willen naar de hoofdklasse gaan. Een plek bij de eerste zes is voldoende, dus daar gaan we voor.”

Districtsbeker

Woensdagavond spreken Milton Pus en Wesley Dekker met Purmersteijn-doelman Niels Post. Hij haalde met zijn ploeg afgelopen week de halve finale van de districtsbeker. Daarnaast strijdt Purmersteijn nog mee voor promotie naar de derde divisie.

Purmerend Sport begint om 19:00 uur bij RTV Purmerend. Radio: 104.9 FM, Televisie: Ziggo 34, KPN 1390 en Delta 12, of online via rtvpurmerend.nl.