Dennis Tevreden kijkt met een goed gevoel terug op eerste seizoenshelft

Na vele jaren de vrouwen van FC Purmerend getraind te hebben, heeft Dennis Tevreden nu voor het tweede jaar de leiding over de mannen van FC Purmerend. Dit jaar komen zij uit in de derde klasse op zaterdag, Tevreden vertelde erover in Purmerend Sport.

Purmerend ging met een goed gevoel de winterstop in. De ploeg won de inhaalwedstrijd van Oudekerk met 3-2 mede door twee treffers van talent Renzo Melchiot. Daardoor staat de ploeg achtste met slechts zes punten minder dan koploper AMVJ.

Hoger niveau

Tevreden merkt toch dat de stap van zondag naar zaterdag nog wennen is. “Het is best wel een groot verschil. Het niveau is op zaterdag veel hoger. Op zondag spelen ploegen soms verdedigend en op de counter, op zaterdag willen ze allemaal wel voetballen. Het is daarom voor ons belangrijk om bij de eerste vier te eindigen en ons te handhaven.”

Eerste seizoenshelft

Na de eerste seizoenshelft heeft Purmerend tien wedstrijden gespeeld en zijn de uitslagen precies in balans: vijf gewonnen en vijf verloren. “We moesten in de eerste paar wedstrijden direct tegen DWS en Legmeervogels, degradanten uit de tweede klasse”, zegt Tevreden daarover. “In de daaropvolgende duels hebben we het goed opgepakt.”

Trainingskamp

De spelers en stafleden zijn nog aan het genieten van een vakantie, voordat ze 4 januari weer beginnen met trainen. “Het weekend daarop van 12-13-14 januari gaan we op trainingskamp. We zijn vorig jaar naar Spanje. Deze winter blijven we in Nederland en gaan we richting Breda. Het zal weekend vol met trainingen en activiteiten worden voor de teambuilding. De tweede seizoenshelft begint 20 januari tegen Marken.”

Presentatoren Arno van der Breggen en Milton Pus spreken woensdagavond met Lisa Doorn. De voetbalster vertrok afgelopen zomer bij de Ajax Vrouwen richting Duitsland en speelt bij Hoffenheim. Purmerend Sport is te bekijken en beluisteren tussen 19.00 uur en 20.00 uur bij RTV Purmerend.

Foto: Arno van der Breggen