Discipline en duidelijkheid helpen vrouwen van FC Purmerend aan titel

De vrouwen van FC Purmerend kunnen komende zaterdag kampioen worden. Ze hebben genoeg aan een gelijkspel tegen hekkensluiter KFC. “We hebben ons als groep ontwikkelt, mede dankzij de club”, stelt aanvoerster Lotte Perdon.

Logischerwijs spreekt Perdon van een ‘goed seizoen’. “We hadden tot aan de winterstop nog niks verloren. Helaas zijn we in de tweede seizoenshelft wel twee keer tegen een nederlaag aangelopen. Dan wordt het toch nog een beetje spannend.” Die is inmiddels wel weg, aangezien ‘naaste belager’ Hoofddorp zes punten minder heeft en Purmerend heeft ook bijna dertig doelpunten meer gescoord. De vrouwen kregen in twintig wedstrijden slechts dertien goals tegen.

Hevige strijd

De bevestiging dat het team goed op weg was, kwam na een uitwedstrijd tegen concurrent WV-HEDW in november. “Het bleef tot de 87e minuut 0-0. Een spannende wedstrijd dus, omdat we met hen en Hoofddorp in een hevige strijd om de eerste drie plekken zaten. Gelukkig schoot Yentl de Grave raak en wonnen we. De week daarop wonnen we met 7-0 van Hoofddorp (stonden toen tweede red.). We wisten toen wel dat we het niet meer mochten weggeven.”

John Slabbers

Het succes dankt de ploeg mede aan de nieuwe trainer John Slabbers, vindt Perdon. “Hij is er een trainer die er vol voor gaat. Dat kan soms lastig zijn bij een vrouwenteam, waar gezelligheid ook belangrijk is. We hebben afspraken gemaakt en houden ons daaraan. Als de basis goed staat, komt de rest vanzelf.”

De kampioenswedstrijd is komende zaterdag 13 mei vanaf 14:45 uur tegen KFC op het complex van FC Purmerend. Milton Pus en Wesley Dekker spreken woensdagavond in het programma Purmerend Sport met Mabel Panhuis. Zij is aanvoerster van HV Volendam en speelde in het verleden in Denemarken.

Foto: aangeleverd