RTV Purmerend.nl

Documentaire over Purmerendse Ariana komt op NPO 3

De jeugddocumentaire ‘Free as a bird’ wordt 19 december uitgezonden in ZappDoc op NPO 3. De korte documentaire werd vorige maand op het Cinekid Festival genomineerd voor Beste Nederlandse Korte Documentaire en gaat over de twaalfjarige Ariana. Ze neemt het besluit om op zoek te gaan naar iemand die haar een nier wil afstaan, zodat ze kan blijven dansen.

Haar leven staat volledig in het teken van dansen. Sterker nog: Ariana (12) doet niets liever. Toch bestaat er een kans dat dansen niet meer kan. De Purmerendse heeft twee niet goed werkende nieren. Als deze nog verder achteruitgaan, moet ze aan de dialyse waarbij ze een slangetje in haar buik krijgt. Omdat de tijd begint te dringen, besluit ze zelf op zoek te gaan naar een donor. Vol goede moed gaat Ariana aan de slag met een video-oproep.

In de korte documentaire Free as a Bird neemt documentairemaker Annelies Kruk de kijker mee in het leven van een jong meisje dat haar angsten probeert te overwinnen door het heft in eigen hand te nemen.

Free As A Bird, zondag 19 december om 19.20 uur op NPO3.