Dodenherdenking in Purmerend en Beemster

Ook dit jaar wordt stilgestaan bij de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en conflicten en vredesmissies na die tijd. Op verschillende plekken in Purmerend en Beemster wordt herdacht. RTV Purmerend brengt vanaf 18:45 uur een programma.

Traditiegetrouw zal om acht uur de twee minuten stilte gehouden worden op verschillende plekken in Purmerend en Beemster. Waaronder bij de Purmerkerk in de Purmerbuurt, het monument van Anne Frank op de Anne Franklaan, het monument op de Zuiderweg in Zuidoostbeemster en op 't Landje in Middenbeemster.

Documentaire, kranslegging en herdenking

Het programma begint met de uitzending van de documentaire 'Purmerend in verzet'. Deze vijftien minuten durende documentaire vertelt het oorlogsverhaal aan de hand van de vier monumenten in Purmerend. Tijdens onze uitzending is de kranslegging te zien bij het monument aan de Jaagweg en de herdenking op de Kaasmarkt. In de studio zit commentator Wesley Dekker en ter plaatse staat verslaggever Mike Drost.

Volg het programma rond Dodenherdenking vanaf 18:45 uur bij RTV Purmerend: radiofrequentie 104.9 FM, televisiekanaal Ziggo 34, KPN 1390 en Delta 12 of online via rtvpurmerend.nl.