Drempels op de Overlanderstraat; waarom liggen ze er nog niet?

Flexdrempels op de Overlanderstraat om de snelheid te verlagen, het amendement werd in november 2020 ingediend door CDA en Gemeentebelangen. Unaniem werd het aangenomen, maar tot nu toe gebeurde er niets. Waar blijven de drempels?

De drempel lijkt normaal, maar zakt in voor zware voertuigen. Bussen kunnen gemakkelijk eroverheen, maar auto’s worden afgeremd. De FLEX-drempel, beter bekend als flexdrempel, lijkt de oplossing voor te hard rijden op de Overlanderstraat en Grotenhuysweg. Al langer klagen bewoners daar over de verkeersveiligheid.

Pilot

CDA en Gemeentebelangen Purmerend vroegen eerder aandacht voor de verkeersveiligheid in de Purmer-Noord en de drempels. Het resultaat van het college was een krediet van €322.000 voor een pilot in 2021. Echter, tot nu toe is er nog geen drempel te vinden op de Overlanderstraat.

Stadspartij vraagt nu aan het college waarom de drempels nog niet zijn gerealiseerd. De partij wil weten of het dit jaar nog gerealiseerd wordt en waarom het is uitgesteld? Kortom: wanneer gaat het gebeuren.

Grotenhuysweg

Uiteindelijk wordt ook de verkeersveiligheid op de Grotenhuysweg aangepakt, maar voorlopig staan alleen aanpassingen voor de Overlanderstraat gepland. ‘‘We kiezen voor een pilot op de Overlanderstraat om ervaring op te doen met flexdrempels in bebouwd gebied. Op deze wijze krijgen we inzicht in de ervaringen van bewoners’’, vertelde het college in 2020.