Drie sporters ontvangen sporterepenning voor inzet en prestaties

Sara Bonhof, Lilly van den Dongen en Melvin Smid ontvingen maandagavond de gemeentelijke erepenning met oorkonde voor hun sportieve prestaties. In aanwezigheid van vele tientallen belangstellenden kregen zij deze uitgereikt door wethouder Sport Mario Hegger. Bert Slegt opende namens de werkgroep ‘eren en waarderen’ de bijeenkomst. De sporterepenning is een initiatief van de gemeente, Sportraad en Spurd. De bijeenkomst en de erepenning zijn blijken van waardering voor de topprestaties van deze sporters.

De successen van deze sporters zijn mede mogelijk dankzij de ondersteuning door ouders, partner, sportvereniging en trainer. Deze topsporters zijn belangrijk voor de aantrekkingskracht van de zogenoemde breedtesport.

Sara Bonhof

Röhnradster Sara Bonhof (18) ontving de erepenning voor haar sportieve ontwikkeling, in het bijzonder voor het in april behalen van het Nederlands kampioenschap niveau 4 meerkamp Röhnradturnen. Zij zette de topprestatie neer met 39 graden koorts! Röhnrad is een turndiscipline, de meerkamp telt drie onderdelen: sprong, spiralen en rechtuit. Trainer Jeroen de Bruin van GymNet is belangrijk voor het succes van de talenten Röhnradturnen. Mogelijk komt het WK Röhnrad in 2024 naar Nederland.

Lilly van den Dongen

Indoor tennisster jonger dan twaalf jaar Lilly van den Dongen won met haar dubbelmaatje Chioma Onunta uit Utrecht in december vorig jaar de gouden medaille. In juli 2022 behaalden ze tijdens het NK dubbel outdoor jonger dan twaalf jaar de zilveren medaille. Zij ging tennissen nadat ze op vierjarige leeftijd Djokovic had zien tennissen. Haar trainer in De Kloek is Eddo van Gelderen. Op dit moment is zij in haar leeftijdsgroep de nummer 5 van Nederland.

Melvin Smid

Rolstoeltennisser Melvin Smid (45) ontving de erepenning voor zijn sportieve inzet en ontwikkeling. In december 2022 behaalde hij met zijn dubbelpartner Giro Hamel (19) de derde plaats tijdens het NK dubbel heren rolstoeltennis. Smid moet zelf alle kosten voor trainingen en wedstrijden betalen omdat hij niet kan meedoen aan de talentenregeling van NOC*NSF. Voor hij op zijn zestiende in de rolstoel belandde speelde Smid op hoog niveau (jeugd)ijshockey. Sinds 2018 speelt hij rolstoeltennis.

Foto's: Evert Ruis