Droom van Ydwer Bosma komt uit: eigen film in alle bioscopen

De grote droom van Ydwer Bosma en Sacha van Blokland komt woensdag uit. De bioscoopfilm Pip & Pelle en het Hart van Molonië gaat dan in première. Ydwer Bosma is te gast in onze podcast.

Kies je voor een hypotheek of een bioscoopfilm? Het is een dilemma waar weinig mensen mee te maken krijgen, maar voor Bosma was het een feit. "Als het aan mij had gelegen hadden we voor de hypotheek gegaan, maar mijn vriendin wist ook wel dat een bioscoopfilm mijn grote droom is." Drie jaar was Bosma uiteindelijk bezig met de film. Van het script tot de regie: eigenlijk was de geboren Purmerender overal bij betrokken. "Het is wel een soort bevalling geweest Je werkt toe naar het definitieve resultaat."

Tekst gaat verder onder de video.

In de film krijgt het duo Pip en Pelle een magisch hart in handen. Het blijkt gestolen uit het ondergrondse land Molonië. Sinds rovers het meenamen is letterlijk het hart uit het land verdwenen, waardoor sombere tijden volgen en iedereen de hele dag huilt. Samen met Arie de Postbode - gespeeld door de 28-jarige Dennis Burgers - proberen Pip en Pelle dit hart terug te brengen naar de rechtmatige eigenaars. Het levert een groot avontuur oplevert.

Tekst gaat verder onder de Making-of van de film.

Spannende tijd

Voor Ydwer breekt een spannende tijd aan. Want hoeveel mensen zullen naar de bioscoop gaan? "De film is te zien op 35 schermen door het hele land. We hopen dat mensen er plezier aan beleven. Het is een echte familiefilm geworden. Er zitten veel grappen voor volwassenen in, die kinderen niet 1-2-3 zullen begrijpen. De film is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor ouders en opa's en oma's. En ik denk dat dat de kracht van de film is."

Pip en Pelle en het Hart van Molonië gaat woensdag in première in Purmerend. Een week later is de film in alle Nederlandse bioscopen te zien. Het gesprek van Ydwer Bosma en Wesley Dekker is te beluisteren via je favoriete platform.