RTV Purmerend.nl

Drugsdealer uit huis gezet in Wheermolen-Oost

De burgemeester heeft woensdag een drugspand gesloten in Wheermolen-Oost. In de woning aan de Pampusstraat werden voor langere tijd verdovende middelen verkocht.

De zaak kwam aan het licht na een melding via Meld Misdaad Anoniem. Een tipgever meldde dat de bewoner handelde in verdovende middelen. Observaties door de politie hebben uiteindelijk geleid tot meerdere aanhoudingen van mensen die uit de woning vertrokken. Zij hadden allemaal verdovende middelen bij zich.

Bedrijfsmatige drugshandel

Bij controle van de woning werd 160 gram hennep en 26 gram cocaïne gevonden. Daarnaast werden onder meer mobiele telefoons en gripzakjes aangetroffen, wat duidt op bedrijfsmatige drugshandel.

Overlast

De drugshandel heeft voor veel overlast en veiligheidsrisico's gezorgd. Het pand wordt dan ook voor zes maanden gesloten, in plaats van de gebruikelijke drie maanden. De sluiting is bedoeld om te doorbreken dat het pand bekendstaat als drugspand en om zo de openbare orde te herstellen. Burgemeester Don Bijl: "Elke inwoner moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat drugscriminaliteit wordt aangepakt."