Drugspand Middenbeemster gesloten

Burgemeester Heerschop van Beemster heeft op 17 augustus 2021 een drugswoning aan de Westerhem in Middenbeemster voor drie maanden gesloten, nadat bij een onderzoek van de politie is geconcludeerd dat sprake was van handel in harddrugs vanuit de woning. Een huiszoeking bevestigde die conclusie: in de woning zijn grote handelshoeveelheden XTC, cocaïne en hennep aangetroffen.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een woning. Dit mag alleen voor een bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe. Het besluit van burgemeester Heerschop betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de woning voor 3 maanden niet mogen betreden. Op de woning die gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

Wie vermoedt dat in een woning sprake is van drugshandel, kan dat melden bij de politie (0900-8844), of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of bij de gemeente via ( fraudemeldpunt@purmerend.nl) .