Drugspand Westerstraat dicht

Weer is een pand in Purmerend op last van burgemeester Bijl dichtgespijkerd. Op dinsdag 26 oktober werd op een woning aan de Westerstraat de sticker ‘drugspand gesloten’ geplakt. De woning blijft drie maanden dicht.

Het besluit tot sluiting van de woning kwam nadat de politie tijdens een onderzoek er drugs (onder andere hennep, MDMA en cocaïne) en een doorgeladen vuurwapen had aangetroffen. Het was meteen duidelijk dat de hoeveelheid drugs veel te veel was voor persoonlijk gebruik was en dus werd verhandeld. ‘Een ernstige verstoring van de openbare orde en ernstige onrust bij omwonenden, waardoor het veiligheidsgevoel in ernstige mate is verstoord’, aldus de gemeente.

Reden genoeg voor de burgemeester om, met de Opiumwet in de hand, te besluiten het pand in ieder geval voor drie maanden te sluiten. ‘Ondermijnende drugscriminaliteit wordt niet getolereerd in Purmerend. Elke inwoner moet zich veilig voelen in zijn eigen leefomgeving. Daar is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties zoals vermoedens van drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden.’ Dat kan via fraudemeldpunt@purmerend.nl of bij de politie (0900-8844). Anoniem melden kan ook: Meld Misdaad Anoniem is bereikbaar via 0800-7000.