DZS-aanvoerder kijkt uit naar nacompetitie: “Heb het schema al bekeken”

Het voetbalseizoen loopt zoetjesaan op zijn einde. En daarmee breekt de periode waarin prijzen worden verdeeld aan. Een periode waar DZS-aanvoerder Brian Melis ieder jaar reikhalzend naar uitkijkt. “Ik ben daar altijd druk mee bezig en heb het nacompetitieschema al bekeken.”

Melis speelt inmiddels voor het negende seizoen bij De Zilveren Schapen in Neck. Hij speelde vrijwel elk jaar nacompetitie en dat is opnieuw het streven. “We hopen via plek twee op de ranglijst play-offs voor promotie te bereiken. Promoveren is het volgende doel.”

Hij heeft het nacompetitieschema al bekeken en een eventuele route uitgestippeld. “Als je tweede wordt in de competitie, heb je een gunstigere loting. Dan speel je namelijk twee keer thuis en speel je eerst tegen de laagst geklasseerde periodekampioen van 4B (DZS speelt in 4A, red.).”

Volledig in eigen hand

In de vierde klasse zaterdag gaan de tweede, derde en vierde plek de nacompetitie in. Melis ziet SVW ‘27 als grootste uitdager voor plek twee, omdat het gat met de andere clubs redelijk is. DZS heeft de eindklassering namelijk nog volledig in eigen hand. Het heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrent uit Heerhugowaard en speelt 13 mei nog thuis tegen SVW ’27. “We hebben uit verloren met 3-0, dus we zijn uit op revanche.”

Woensdagavond spreekt Arno van der Breggen met FC Purmerend-trainer Dennis Tevreden. De derby tegen De Rijp van afgelopen weekeinde eindigde in 1-1, maar de club maakt nog steeds kans op de play-offs.