DZS speelt opnieuw in vierde klasse: “Teleurstelling was groot”

DZS stond in de finale voor de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse zaterdag verloor DZS met 5-2 van HCSC uit Den Helder. Hierdoor komen ze volgend jaar opnieuw uit in de 4e klasse. “De teleurstelling was uiteraard erg groot, want we hadden het hele seizoen er vertrouwen in”, schetst aanvoerder Brian Melis.

De Zilveren Schapen hadden al vroeg in het seizoen in de gaten dat het kampioenschap een utopie zou worden. De titel moest de club uit Wijdewormer aan De Foresters laten, maar door een tweede plaats mocht het meedoen aan de nacompetitie. “We wisten vooraf dat we een lange weg hadden om te promoveren, minimaal drie wedstrijden winnen en dan was het zeker.”

‘Wilden té graag’

De eerste ronde werd overgeslagen, nadat SV Parkstad zich terugtrok. De tweede pot werd nipt gewonnen (1-0) van Hercules. HCSC was vervolgens de andere finalist. “Het was geen beste wedstrijd van onze kant. Misschien wilden we té graag, dan helpt een vroege achterstand ook niet”, concludeert Melis na de harde nederlaag.

Reportage

De finale werd gevolgd door NH Sport. Een mooie belevenis voor Melis en consorten. “Een aantal jaar geleden was er bij de nacompetitiefinale tegen Reigerboys ook een cameraploeg van Fox Sports voor ‘wedstrijd van het jaar’. De reportage van NH was kort, maar het was wel grappig om te zien wat er aan de zijkant gebeurt.”

Derby

Een mogelijk voordeel van het verlies in de nacompetitiefinale; door de promotie van Wherevogels is het logisch dat beide ploegen komend jaar samen in de competitie zitten. “Lokale wedstrijden zijn altijd leuk om te spelen. Spelers kennen elkaar en hebben natuurlijk onderling contact. Uiteraard had ik liever de derby gespeeld in de derde klasse tegen Purmerend”, zucht Melis. Woensdagavond spreken Arno van der Breggen en Milton Pus met Paul Kleingeld. Hij is voorzitter van de Flying Petrels.