Echtpaar Meijer zestig jaar getrouwd; liefde op het korfbalveld

Wethouder Harry Rotgans kwam donderdag met een bloemetje op bezoek bij meneer en mevrouw Meijer- de Rond. Het Purmerendse echtpaar stapte op 25 januari 1963 in het huwelijksbootje en is daarmee zestig jaar getrouwd.

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen tijdens een korfbaltoernooi in de RAI in Amsterdam. Annie (inmiddels 80 jaar) zocht iemand waarmee ze kon meerijden. Dat kon met Alex (nu 82 jaar) en zo vond ze niet alleen een lift, maar ook haar grote liefde. Sinds die dag vormen de twee een setje. Na het huwelijk woonden ze in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt en 37 jaar geleden verhuisden ze naar Purmerend.

Alex was jarenlang werkzaam in de haven, waar hij leiding gaf aan medewerkers bij het laden en lossen van boten. Annie werkte in een atelier en daarna nog 24 jaar bij de PTT.

Caravan

Tot op de dag van vandaag trekken Alex en Annie er graag op uit met de caravan. Het stel heeft drie zoons en acht kleinkinderen. Het huwelijksjubileum wordt gevierd met een etentje in een Purmerendse restaurant.

Foto's Evert Ruis