Een sobere 4 mei herdenking zonder publiek

Een sobere 4 mei herdenking zonder publiek

Geen traditionele stille tocht en herdenkingsbijeenkomst op de Kaasmarkt en in de Nicolaaskerk op 4 mei. Wel een alternatief om toch de gevallenen uit de tweede wereldoorlog en de strijders voor onze vrijheid te gedenken. Het 4 en 5 mei comité Purmerend en de gemeente hebben een aangepaste herdenking georganiseerd. RTV Purmerend verzorgt een speciale uitzending met om 8 uur ´s avonds een live verbinding van de twee minuten stilte op de Kaasmarkt. 

Voorafgaand aan de twee minuten stilte worden eerder die dag opgenomen beelden uitgezonden van de  kransleggingen bij de oorlogsmonumenten. Ook worden de herdenkingsredes uitgezonden van burgemeester Don Bijl en Dick Blokker, voorzitter van het 4 en 5 mei comité.  De uitzending wordt afgesloten door Gerda Hooijberg met het voorlezen van haar gedicht ´de vrijheid vieren´.

De uitzending van RTV Purmerend is te zien op dinsdag 4 mei van 19 uur 45 tot 20. 15. Op Ziggo kanaal 36, KPN op kanaal 1390, RTVPurmerend.nl of de facebookpagina van RTVPurmerend.