Eerste paal 26 appartementen Wagenweggebied

De bouw van 26 sociale huurappartementen aan de Toon Dupuisstraat in het Wagenweggebied is begonnen. Wethouder Thijs Kroese, directeur Stephan van Schaik van Wooncompagnie en Germ Bot van Bot Bouw sloegen maandagochtend symbolisch de eerste paal. Op dit moment wordt al gebouwd aan drie appartementengebouwen aan de Lambertus Huisingastraat. Dat brengt het totaal aantal nieuwe sociale huurwoningen in het Wagenweggebied op 96 woningen.

‘Wooncompagnie wil de nieuwbouwproductie de komende jaren flink opschroeven, maar dit gaat alleen lukken als we goed samenwerken met gemeenten, zoals hier in de gemeente Purmerend. De snelheid waarmee Wooncompagnie nieuwbouwprojecten kan realiseren is één op ‘één gekoppeld aan de beschikbaarheid van bouwlocaties waar (ook) sociale huurwoningen gebouwd worden’.

Inhalen
Het bouwen van nieuwe woningen is een van de prioriteiten van het huidige college. Voor diverse doelgroepen, dus zowel goedkope sociale huur, middenhuur, betaalbare koop, en duurdere woningen. In het Wagenweggebied worden momenteel 131 nieuwe woningen gebouwd. Bij alle plannen moet minimaal dertig procent bestaan uit sociale huur. ‘Hiermee hopen we een achterstand in te halen, maar we zijn er nog niet. Er gebeurt nu ontzettend veel in het Wagenweggebied, wat voor de huidige bewoners niet altijd fijn is, maar wel hard nodig. De urgentie voor nieuwe huurwoningen in Purmerend blijft onverminderd hoog, zeker nu de koopsector te maken heeft met enorm stijgende prijzen’, aldus Thijs Kroese.