RTV Purmerend.nl

'Eigenaar horecapand Koemarkt al eerder doelwit van aanslag'

De eigenaar van het pand waar zondagnacht een brandbom afging, was eerder ook al doelwit van een aanslag. Dat melden omstanders aan RTV Purmerend. In de nacht van zondag op maandag ging een brandbom af bij de deur van een restaurant op de Koemarkt in Purmerend. Eerder zou er een explosie zijn geweest bij een pand van de man in Amsterdam.

Het is zondagnacht rond 05:00 uur als een harde knal te horen is op en rond de Koemarkt. Bewoners schrikken wakker en direct wordt het noodnummer gebeld. "Ik zat rechtop in mijn bed", zegt een buurtbewoner tegen RTV Purmerend. "Je hoorde de afgelopen tijd natuurlijk wel veel over andere aanslagen, maar het kwam nog niet zo dichtbij", vertelt een ander. Volgens de politie is onbekend wat er tegen de deur aan gegooid is. "Maar duidelijk is dat het een soort bom was, die brand veroorzaakte." De brandweer kwam snel ter plaatse en had het vuur binnen enkele momenten onder controle. De schade bleef beperkt tot de voordeur en enkele terrasstoelen.

Verschillende incidenten

Hoewel meerdere omstanders weten te melden dat de eigenaar van het pand eerder doelwit was van in ieder geval één aanslag, wil een woordvoerder van de politie daar niks over zeggen. "We kunnen daar niks over zeggen, maar we nemen verschillende incidenten mee in het onderzoek." 

Nadat de Amsterdamse horecazaak doelwit was van een aanslag, werd het pand gesloten. Het is vooralsnog niet bekend of burgemeester Ellen van Selm besluit om de Purmerendse horecazaak tijdelijk te sluiten.

Foto: NH Nieuws