Eindbedrag Fight2Cancer festival 33.000 euro

Deelnemers aan het Fight2Cancer festival waren al nieuwsgierig naar het bedrag dat de acties in de week van 12 tot en met 17 september hadden opgeleverd. Woensdag 21 december was het dan zover. Het eindbedrag van ruim 33.000 euro werd bekend gemaakt door de voorzitter van de lokale stichting, Mick Smits, in aanwezigheid van onder andere burgemeester Ellen van Selm. 

Smits laat weten het een mooi bedrag te vinden: “Zeker in het licht van de toen nog lopende covid perikelen en het slechte weer op de festival dag zelf.” In een persbericht bedankt de Stichting alle vrijwilligers, deelnemers en sponsoren. Met onverminderde motivatie richt het lokale bestuur zich weer op nieuwe acties die voor 2023 op stapel staan. Op 4 februari, Wereldkankerdag, wordt daarover meer bekend. 

Het grootste deel van het eindbedrag, zo’n 60%, is binnengehaald op 13 september door het personeel van de gemeente Purmerend met abseilen en tokkelen vanaf het dak van het stadhuis. De rest van het geld is het resultaat van de acties op 17 september met wandelen, zwemmen, muziek, eten, drinken en met de doorlopende statiegeldactie van Plus Ligthart.