Einde aan illegaal wonen in de Einsteinstraat

Afgelopen maandag, 23 januari, vond er een veiligheidscontrole plaats op een gedeelte van de Einsteinstraat in Purmerend. Bij 18 van de 21 gecontroleerde panden bleek wel iets mis. Voornamelijk bouwovertredingen, zoals het ontbreken van brandafscheidingen en illegaal gelegde vloeren. In 2 panden werd illegaal gewoond. Bij 1 bedrijf was gesjoemeld met de elektriciteit. 

Met de controles wil de gemeente laten zien dat ondermijnende activiteiten in Purmerend niet getolereerd zijn. Voor ondernemers die zich wel aan de regels houden is het belangrijk te weten dat er actief op gecontroleerd wordt. Bedrijfsactiviteiten en bedrijfsvoering moeten kloppen met het bestemmingsplan en de bouw- en milieuwetgeving. Verder wordt gespeurd naar illegale bewoning alsook auto- en drugscriminaliteit. Het succes van de veiligheidscontroles blijkt het onaangekondigd bezoek. 

De controles worden uitgevoerd door een team van de gemeente Purmerend in samenwerking met de omgevingsdienst IJmond, de politie, PWN, Liander en Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Om te voorkomen dat illegale activiteiten plaatsvinden in een gemeente waar minder wordt opgetreden, is afgesproken overal in Noord-Holland een zelfde aanpak toe te passen. 

Bij een vermoeden van bijvoorbeeld een hennepkwekerij of andere illegale activiteiten kan melding gemaakt worden maken bij de politie (0900-8844). Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl. Liever fraude, illegale bewoning melden bij de gemeente, dan kan dat via een mail naar vermoeden@purmerend.nl.