Electronic Picnic gaat niet door, één dag van tevoren

Zaterdag 10 juli zou het gaan gebeuren in het Leeghwaterpark in Purmerend, maar Electronic Picnic gaat niet door. De persconferentie van 9 juli zet er een streep door. Eén dag voor het festival.

Het aantal coronabesmettingen stijgt sneller dan verwacht, dat is de boodschap van de ingelaste persconferentie van 9 juli. Nieuwe maatregelen zijn noodzakelijk, zo wordt benadrukt. Horeca mogen na 00.00 uur niet meer open zijn en ook worden onder andere vaste zitplaatsen en een beperkt bezoekersaantal de norm voor evenementen.

Het is een flinke domper voor Electronic Picnic. Door de veranderende maatregelen wordt een streep gezet door het festival wat op 10 juli plaats zou vinden. ‘‘Er staat een mooi festivalterrein voor een geweldige dag, maar helaas mogen we de deuren niet openen’’, vertelt Donovan Saarloos, één van de organisatoren. ‘‘Deze week hebben ons team, de leveranciers en artiesten keihard gewerkt voor de grote dag. Nu moeten we op het allerlaatste moment de betrokken partijen inlichten en orde op zaken stellen.’’

De mensen met een kaartje voor het evenement worden persoonlijk geïnformeerd over de ontstane situatie.