Emiel Bos van TV Elckerlyc helpt bij evenementen

Tennis-en padelvereniging Elckerlyc uit Purmerend organiseert het hele jaar door verschillende evenementen, ook in de zomer. Emiel Bos zit bij de toernooicommissie om alle activiteiten in goede banen te leiden. “Ik tennis dit jaar voor het eerst met mijn zoon, dat is fantastisch.”

Bij Elckerlyc werd afgelopen periode het jaarlijkse 5 Sinnentoernooi gehouden. Bos was onderdeel van het team, die het organiseerde. “Deelnemers konden padellen of tennissen. Helaas hebben we door het slechte weer het padel-gedeelte moeten cancelen. Door de natheid glijden de ballen van de ramen af. We hadden het eerst nog uitgesteld, maar door de vele inschrijvingen kon dat geen doorgang vinden.” Het tennisgedeelte kon wel doorgaan en eindigde afgelopen zondag.

250 man

Een toernooi, dat wel in zijn geheel kon doorgaan, was het Hoogzomertoernooi. Dat is een jaarlijks gezelligheidstoernooi, waarbij iedereen mee mag doen. “De deelnemers tennissen dan een uurtje per keer. Er was elke avond eten en muziek, gelukkig was het mooi weer. Al met al deden zo’n 250 mensen mee.”

Tekst gaat verder onder de video.

Padel

Terwijl sportverenigingen over het algemeen een neerwaartse tendens zien qua ledenaantallen, loopt dat bij tennis juist op. Padel is daarin een belangrijke factor. “Die tak van de sport zorgt ervoor dat ons aantal weer aan het groeien is”, weet Bos. “Vooral onder de jeugd. Bij het tennis boog het ledenaantal naar beneden, dus dit is een goede ontwikkeling.”

Evenementen

Bij het 5 Sinnentoernooi tenniste Bos voor het eerst samen met zijn zoon. “Er komen deze maand nog twee grote evenementen aan. We houden op 19 augustus een padeltoernooi en de 28e en 29e is er een zomertweedaagse voor 6 tot 15-jarigen. Op die manier proberen we toch genoeg evenementen te organiseren.”

Woensdagavond spreken Arno van der Breggen en Milton Pus met Gerald Oosterwolde van Purmersteijn. Hij was vorig jaar de trainer van de O-23 en zal komend jaar Mo El Bouziani gaan assisteren.