´Er spelen nu weer kinderen in de Julianastraat´

De opening van de vernieuwde Julianastraat was één groot feest. Verantwoordelijk wethouder Tijmstra (CDA) en Klaas Kwadijk, actief vanaf het eerste begin, fietsten samen door een gespannen lint om de opening te markeren. Ondanks de regen was de opkomst groot. Na een traject van zes jaar ligt er nu een straat waar vrijwel iedereen blij mee is. Bewoner Hans Polder verwoordt het gevoel van veel bewoners: ‘Het mooiste is dat er door de herinrichting nu weer kinderen spelen in de Julianastraat’.

Na de officiële opening waren er toespraken. Eveline Tijmstra en Klaas Kwadijk keken terug op de zes jaar die het project heeft geduurd. Met als resultaat de herinrichting van de straat met nieuwe riolering, ondergrondse afvalbakken, een nieuw wegdek en nieuwe lantarens. Tot stand gekomen door het doorzettingsvermogen van de bewoners op basis van de juiste keuzes. Lof was er voor de acties van de wethouders Rotgans (Ouderenpartij Purmerend) en Tijmstra (CDA) die ondanks tegenslagen het budget voor elkaar kregen.  

Atie Galstra, vanaf het begin betrokken bij het project, sloot het officiële gedeelte af. Zij deed een greep uit de historie van de Julianastraat en sprak wijze woorden. ‘Sommige mensen zijn niet helemaal tevreden, maar je kunt het nooit iedereen naar de zin maken’.