Erol start Facebookgroep om anderen te helpen: al meer dan 2.400 leden

Even boodschappen doen, een lampje ophangen of de hond uitlaten. Een klein gebaar kan soms het verschil maken, weet ook Erol Savur. De Purmerender is een Facebookgroep gestart zodat mensen elkaar kunnen helpen. De groep 'Handje Helpen Purmerend' heeft al meer dan 2.400 leden.

"Ik ben een Turkse Koerd en bij ons is het eigenlijk heel normaal dat mensen elkaar helpen", vertelt Savur. Mike Drost spreekt met de Purmerender in het radioprogramma De Zaterdagochtend. De afgelopen tijd merkte Savur dat veel mensen hulp nodig hebben, maar dat eigenlijk niet durven te vragen. "Sommige mensen schamen zich daarvoor en op deze manier hoop ik dat het wat anoniemer kan. In de besloten groep of via een privébericht."

Veel aanvragen

Volgens Savur heeft de Facebookgroep al veel aanvragen opgeleverd. "Mensen die hulp vragen en die uiteindelijk ook krijgen. Iemand had al een jaar een lekke kraan, maar kon geen loodgieter vinden. Nu is dat door iemand opgelost." Wat het doel van Savur is met de Facebookgroep? "Ik wil dat de pagina groter wordt. Dat Purmerend een gemeente is waar mensen klaarstaan voor elkaar."