Expositie ‘Atelier Beeldend Breidablick’ gestart

Afgelopen jaar hebben achttien cursisten deelgenomen aan ‘Atelier Beeldend Breidablick’. Donderdag 3 juni waren kunstdocente Frederiek Nelissen, coördinator Maud de Leeuw en drie cursisten aanwezig voor een officiële opening in levensmiddelenzaak ‘Bij Moeders’. De werken zijn te zien via de Facebookpagina van Atelier Beeldend Breidablick en hangen roulerend in de zaak.

Voor deze expositie hebben alle cursisten één schilderij uitgekozen. Het resultaat van de groep is zowel via Facebook, als fysiek te zien. Vanaf maandag 7 juni staat dagelijks een kunstwerk centraal op de Facebookpagina van Atelier Beeldend Breidablick. Tevens hangen in ‘Bij Moeders in de Kosterij’ diverse werken tot en met 3 juli. Uiteindelijk hebben alle kunstwerken dan fysiek en elektronisch aandacht gekregen.

Creatieve vrijheid

‘‘We doen deze workshops niet alleen voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en afasiegroepen’’, vertelt kunstdocente Frederiek Nelissen. Zowel bewoners van Breidablick als daarbuiten, waren het afgelopen seizoen welkom. Hoog in het vaandel staat de creatieve vrijheid. ‘‘Elke cursist werkt op zijn eigen niveau en veelal vanuit een bepaald thema.’’

In september 2021 wordt gestart met nieuwe workshops.