Expositie Betje Wolff Museum

De zomerexpositie van Museum Betje Wolff heeft als titel ‘Goed en Beddengoed’ meegekregen. In het museum veel voorbeelden van alle soorten (nacht) textiel. Veelal uit eigen depot. Vanaf dinsdag 1 juni zes dagen in de week te bewonderen.

Het museum heeft in haar ruim 85 jarig bestaan een grote collectie opgebouwd. Onder andere textiel. Kleding maar ook beddengoed. Zoals lakens, slaapmutsen, kruikzakken. Diverse stukken van topkwaliteit. Omdat slechts een beperkt deel gelijktijdig te showen is, ligt een groot deel hiervan in depot.

Bedstee met gemak

Conservator Alie Vis heeft met andere vrijwilligers rond het thema ‘Goed en Beddengoed’ een deel van deze unieke collectie zichtbaar gemaakt. Daartoe is op zolder zelfs een extra bedstede gecreëerd. Rondom voorzien van diverse stilletjes of kamergemakken. Verplaatsbare toiletten voorzien van een po.

Leontine Kuijvenhoven

Leontine Kuijvenhoven, historica gespecialiseerd in kostuum en textielgeschiedenis, opende de expositie op vrijdagmiddag 28 april met een vermakelijke voordracht over de kleding van dominee Wolff en vooral zijn vrouw Elisabeth Bekker. Deze laatste werd samen met haar dienstbode Kaatje tot leven gebracht door Liesbeth Havik en Wies Ronda. Een prachtige schets over het leven van beide vrouwen in de voormalige pastorie.

De tentoonstelling is gedurende het zomerseizoen te bewonderen van dinsdag tot en met zondag van 13:30 tot 17:00 uur.

Foto's: Geert Heikens