‘Extra energie’ voor Koen Hageraats op WK racketlon door familie en vrienden

Na eerder succesvol geweest te zijn in het tafeltennis, heeft Koen Hageraats zich nu toegelegd op de sport racketlon. Onlangs haalde de Purmerender brons op het WK in Rotterdam. “Geweldig dat het in Nederland was, daardoor konden veel familieleden en vrienden komen kijken”, vertelde hij in Purmerend Sport.

Racketlon is onbekende sport voor velen. Hageraats omschrijft als een ‘triatlon met rackets’. Je doet aan tafeltennis, badminton, squash en tennis tegen één persoon. De scores van alle wedstrijden tel je op en degene met de meeste punten werd. Het wereldkampioenschap was in Nederland, een geweldige ervaring voor Hageraats. “Normaal gesproken met je ver reizen voor wedstrijden, dus het was ideaal om in Rotterdam te spelen. Er was niet heel veel publiek. Veel familieleden en vrienden kwamen kijken. Dat vond ik wel spannend, maar ik kreeg extra energie om hard te vechten.”

“Racketlon is een kleine sport en je moet er ook veel voor over hebben”, weet Hageraats. “Je moet voor alle vier de sporten het juiste materiaal hebben en lid zijn van een vereniging. Ik woon in Amsterdam en kan dus alle sporten in de buurt beoefenen. Veel mensen hebben die luxe niet en daarom weinig die het serieus nemen.”

Tafeltennis

In zijn jeugd was de bronzen medaillewinnaar succesvol in het tafeltennis. Toch lijkt de kans op deelname aan een Nederlands kampioenschap klein. “Ik ben drie jaar geleden gestopt met de sport. In het achterhoofd heb ik wel eens gedacht aan deelname aan een NK, maar ik zou eerder meedoen bij squash. Die racketsport trekt mij meer.”

Marco van Basten

Bij zijn squashclub speelt ook voetballegende Marco van Basten. In het begin keek Hageraats wel een beetje tegen de huidige analist op. “Hij was een aantal jaren geleden veel beter dan ik was. Nu ben ik veel beter, maar het is enorm knap wat voor niveau hij kan halen op zijn leeftijd. Zeker wegens zijn blessures door het voetbal en dat hij op latere leeftijd begon.”

Woensdagavond spreken Milton Pus en Arno van der Breggen met Kevin Kolhoff. Hij is speler van de Purmerend Barbarians en deed mee aan het EK flag football met het Nederlands team. Purmerend Sport is woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur te kijken en beluisteren bij RTV Purmerend.