FC Purmerend en brandweer; samen sterk voor voedselbank

Een inzamelactie voor de voedselbank wordt zaterdag 27 november gehouden bij FC Purmerend. Vorig jaar was de actie in samenwerking met de brandweer een groot succes. Nel Persenaire, bestuurslid van de voetbalclub, en René Burggraaf, bevelvoerder bij de brandweer, zijn te gast in de podcast van Wesley Dekker bij RTV Purmerend.

Het is de beslissende dag voor de inzamelactie van Purmerendse voetbalclub FC Purmerend en brandweerkorps Zaanstreek-Waterland, zaterdag 27 november, van 10.00 tot 16.00 uur. Nabij het clubhuis van de voetbalvereniging zal de mogelijkheid zijn om producten in te leveren voor Stichting Voedselbank Purmerend. En wat er zowel nodig is, wordt onder meer uitgelegd in de nieuwste podcast. ‘‘Je kan voor de actie allerlei producten inleveren, als het maar niet over datum is’’, benadrukt bevelvoerder René Burggraaf. ‘‘Houdbare levensmiddelen zoals rijst en thee, maar ook bijvoorbeeld producten als tandpasta, douchegel en maandverband zijn nodig.’’

Gorslaan

De inzamelactie van de brandweer stopt niet bij deze novemberdag, maar gaat door tot en met woensdag 15 december. Producten kunnen ingeleverd worden bij een aantal deelnemende brandweerposten in de regio, waaronder de brandweerpost aan de Gorslaan 50 in Purmerend. Van maandag tot en met vrijdag, tussen 08.00 en 17.00 uur. Voor meer informatie over de openingstijden van onder meer brandweerpost Ilpendam, zie de website.

Waarom deze actie op touw wordt gezet? ‘‘Het brengt zoveel mensen een lach op het gezicht’’, vertelt René. Nel: ‘‘Het voelt goed om je hier als club sterk voor te maken. Er is veel onzichtbare armoede.’’

Wesley’s Podcast

Beluister deze podcast met Nel van FC Purmerend en René Burggraaf van de brandweer, via je favoriete platform of bij RTV Purmerend. Wesley’s Podcast, elke maandag vanaf 21.00 uur. Radiofrequentie 104.9 FM.