Finalisten Waterlandse Popprijs op toernee door regio

P3 is een van de podia in Waterland die voor de eerste keer de Waterlandse Popprijs (WAPP) organiseren. De vijf finalisten (gekozen uit dertig deelnemers) treden dit najaar op diverse podia in de regio op. De finale is in PX in Volendam op 15 oktober. De Waterlandse Popprijs is een initiatief van Dorpshuis Ilpendam, De Harmonie, De Keyzerin, Pop- en Cultuurpodium P3 en Pop- en Cultuurpodium PX.

De Waterlandse Popprijs is een competitie voor Waterlandse bands, singer-songwriters, rappers en volkszangers in de gemeenten Purmerend, Waterland, Edam-Volendam, Beemster en Landsmeer. Het is meer dan een competitie alleen, met de WAPP wordt lokaal talent ontwikkeld en gestimuleerd. Alle finalisten hebben een eigen repertoire en zijn geselecteerd op basis van originaliteit, creativiteit, motivatie en podiumpresentatie. Zij hebben een workshop gehad en worden begeleid door een eigen coach met bekende namen uit het vak: Tim Knol, Phil Tilli, Steven Engel, Ruben Hoeke en Remon de Jong.

De finalisten presenteren een breed spectrum aan stromingen in de popmuziek: singer-songwriters, rappers, rockbands. De finalisten van de WAPP zijn The Cruz (foto), KVBA, Roy de Smet, Jacob D. Edward en Kompas.  Door hun optredens in verschillende zalen doen ze ervaring op met het spelen in verschillende settings, variërend van een poppodium, dorpshuis, een muziekcafé tot een kerk.  

Op 4 en 11 september treden ze op in het dorpshuis in Ilpendam. Op 18 en 2 oktober in de kerk in de Middenbeemster. Ze zijn ook te zien in de Harmonie op 25 september en 9 oktober. Tijdens de finale in PX zullen de programmeurs van diverse regionale festivals zoals Parckpop, Reuring, Kaaspop en Singelfestival aanwezig zijn. Op basis van het optreden wordt er gekeken wie een passende act kan zijn voor één van deze festivals.