RTV Purmerend.nl

Forum voor Democratie doet mee aan verkiezingen in Purmerend

Forum voor Democratie gaat in november meedoen aan de Purmerendse gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft de partij bevestigd aan NH Nieuws.

De partij van Thierry Baudet hintte de afgelopen tijd al vaker op een deelname aan de verkiezingen in Purmerend. Tot dusver was echter nog geen sprake van een concrete aanmelding. ‘‘Ook Heerhugowaard waar eerder wordt gestemd heeft onze warme belangstelling. Maar alles is afhankelijk van het vinden van goede kandidaten’’, aldus de Noord-Hollandse fractievoorzitter Johan Dessing in gesprek met mediapartner NH Nieuws.

Vrijwilligers

Zaterdag 18 september presenteerde de Noord-Hollandse afdeling haar club vrijwilligers. De vrijwilligers gaan de komende tijd aan de slag met de gemeenteraadsverkiezingen. Opvallend gezicht onder de vrijwilligers is Shirley Soenjoto. De Purmerendse zat voor de PVV in de gemeenteraad, maar stapte op na een conflict binnen de partij. Vervolgens sloot ze zich aan bij Gemeentebelangen, maar werd daar al snel uit de partij gezet. Tegenwoordig is ze aangesloten bij de partij Hart van Purmerend. Dessing benadrukt dat Soenjoto niet namens Forum kandidaat zal worden: ‘‘Ze is een vrijwilliger, geen kandidaat. We zitten nu nog volop in het selectieproces.’’