Fotocollages Wonderworld in Purmerends Museum

Rob de Heer creëert met de computer een duizelingwekkende fantasiewereld. Zijn recente werk omvat beelden uit zijn woonplaats Purmerend. Dan is de stad veranderd in een betoverende plek vol licht en avontuur. Verder zijn er bewerkte foto’s van onder meer vrouwen in fantastische kleding, een woud vol grillige bomen en een gebouw gehuld in mistflarden. De bijzondere tentoonstelling van deze fotokunstenaar is te zien tot en met zondag 24 september 2023. 

De Purmerendse kunstenaar De Heer (1960) maakt met zijn computer van de oorspronkelijke foto’s complexe en verrassende fotocollages. Honderden uren bewerken, verschuiven, tekenen, voorzien van licht en schaduw en schilderen zitten er in één werk. Het resultaat is een intrigerende fantasiewereld met eindeloze details waar de kijker zich helemaal in kan verliezen.

Droom

De fotocollages ademen de sfeer van vervlogen tijden. ‘Ik creëer een eigen wereld waarop de tijd geen vat heeft’, licht De Heer toe. De fotokunstenaar combineert als beelden uit een droom nostalgische elementen met patronen en vormen die hij in Indonesië, Marokko of Spanje heeft gezien. Daarnaast laat hij zich inspireren door zijn omgeving en herinneringen.

Wethouder Cultuur Pascal Verkroost heeft eind maart de officiële opening van de tentoonstelling verricht.