Freek en Corry Wiersma 65 jaar getrouwd

De Purmerendse Freek (87) en Corrie (86) zijn 65 jaar getrouwd. Wethouder Harry Rotgans kwam met een bloemetje langs om het jubilerende echtpaar te feliciteren.

Ze hebben elkaar leren kennen op de lagere school en bij de tafeltennisclub. Na hun bruiloft zijn meneer en mevrouw Wiersma gaan samenwonen in Amsterdam-Noord, maar door het werk van Freek zijn ze al snel verhuisd naar Vlaardingen. Het stel woont inmiddels alweer ruim vijftig jaar in Purmerend. Freek heeft gewerkt als research assistent bij Shell en Corrie was huisvrouw. Toen de kinderen eenmaal groter werden is Corrie gaan werken in de zorg.

Sport

Een belangrijk onderdeel van het leven van de tachtigers is altijd sport geweest. Zo is Freek jarenlang scheidsrechter geweest bij een voetbalclub en kijken ze nog regelmatig bij het softbal en honkbal van de kinderen en kleinkinderen. Ook besteedt Corrie graag haar tijd aan het handwerken en maakt ze kaarten. De kerstkaarten zijn haar favoriet.

Etentje

Freek en Corrie Wiersma hebben drie kinderen en vier kleinkinderen. Het huwelijksjubileum is gevierd met een etentje met de familie.