Gaat de parkeergarage bij het stadhuis half december open?

Bij het binnenrijden van het centrum van Purmerend zijn ze zichtbaar, de borden die de vrije parkeerplaatsen aangeven. De stadhuis garage staat er al sinds langere tijd op, zij het dat het sein op rood staat. Afgelopen vrijdag kwam er nadere informatie over de voortgang van de parkeergarage en de mogelijke openingsdatum. Uit een memo aan de raadleden gedateerd op 13 oktober blijkt dat verantwoordelijk wethouder Lageveen (Stadspartij/BPP) mikt op een opening omstreeks half december. “Wel zo prettig voor bezoekers en ondernemers.”

De wethouder houdt wel een slag om de arm. “Na de oplevering half november, is er zeker een maand nodig voor bijvoorbeeld het uittesten van installaties, het laten keuren ervan en de bebording. Als er dan toch iets mis gaat, wordt de opening met een maand verschoven naar half januari 2024.

Stadhuisplein

Naast de ondergrondse parkeergarage, die ruimte biedt aan 305 auto’s, komt er bovengronds een groen, nieuw plein; het Stadshuisplein. Het werk daaraan loopt niet synchroon met dat aan de garage. Wethouder Lageveen: “Bij de opening half december, wordt er nog gewerkt aan de aanleg van het plein en de hoofdentree van het stadhuis. Dat betekent dat we veiligheidsmaatregelen moeten nemen om de bereikbaarheid van de garage veilig te stellen evenals die van fietsers en voetgangers.” 

Definitief besluit

Half november bij de oplevering van de parkeergarage laat Lageveen definitief weten of de opening van half december doorgaat of dat die noodgedwongen wordt verplaatst naar half januari 2024.