Gamen zonder drempels in H20

In H20 wordt dinsdag 5 oktober een evenement georganiseerd, speciaal voor mensen met een beperking. Het gratis evenement ‘Gamen zonder drempels’ wordt gehouden in het kader van de Week van de Toegankelijkheid. Iedereen vanaf acht jaar met een beperking is welkom om die dag te gamen. Organisatoren zijn H20 Esport Campus, de gemeente Purmerend, Stichting CrippleX, Odion, Prinsenstichting en Toegankelijk Purmerend.

Er zijn die dag diverse games op basis van virtual reality, er is de mogelijkheid om als een Formule 1 coureur over een virtueel circuit te scheuren en er zijn Playstations met diverse games. In verband met coronamaatregelen is besloten te werken met drie tijdslots: van 14.00 tot 16.00 uur, van 16.00 tot 18.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur. In elk tijdslot is plek voor honderd deelnemers. Deelname is dus gratis, maar inschrijven is noodzakelijk via de website stichtingcripplexentertainment.nl. Bezoekers mogen een begeleider en een extra gast meenemen. H20 is te vinden aan Spinnekop 2-3.

CrippleX is drie jaar geleden opgericht met als doel om het uitgaansleven mogelijk te maken voor mensen met een beperking. Bekendste evenement is disco zonder drempels, dat regelmatig in P3 wordt gehouden en volgend jaar juli zelfs in Afas Live in Amsterdam wordt gehouden. De stichting doet voor deze doelgroep nog veel meer dan drempelloze evenementen organiseren. Zo staan seminars voor DJ's op het programma en is er het cripple X maatjesproject om eenzaamheid onder mensen met een beperking tegen te gaan.