RTV Purmerend.nl

Gedeputeerde Staten blokkeert bestemmingplan hotel Beusebos

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Holland heeft in haar vergadering van 26 oktober het besluit genomen om het bestemmingplan voor het van der Valk Hotel in het Beusebos te blokkeren.

Aanleiding voor de blokkade is de vaststelling van het bestemmingsplan Hotel van der Valk in de Purmerendse raad van 23 september jongstleden. Dat plan is geheel gebaseerd op de visie dat het terrein stedelijk gebied is waar gewoon gebouwd mag worden. Tegen de zin van GS die het gebied beschouwt als landelijk gebied waar dat alleen mag onder strikte voorwaarden. GS laat de gemeente Purmerend nu weten dat het zich niet houdt aan de regels die voor het Beusebos, als landelijk gebied, gelden.

De reactie van GS is niet onverwacht. Voorafgaand aan de behandeling in de Purmerendse Raad liet verantwoordelijk gedeputeerde Loggen (VVD) al weten dat bij het doorzetten van het plan hij met een aanwijzing zou komen. Verantwoordelijk wethouder Hegger (Stadspartij) reageerde daarop al met de mededeling dat de gemeente Purmerend op haar beurt de bestuursrechter zou inschakelen. Het schaakspel is begonnen, de gemeente is nu weer aan zet.