Geen Kunst in de Markthal dit jaar, wel een alternatief

Het was vorig jaar een groot succes: Kunst in de Markthal. Vanwege hoge kosten kan het dit jaar niet doorgaan. Toch zijn er volgens organisator Karin Kuik plannen voor een alternatief.

De kunstroute werd vorig jaar voor de twintigste keer op rij uitgezet door het Kunstcollectief Purmerend. Het was de aanleiding voor een extra evenement: Kunst in de Markthal. Bezoekers konden daar de werken van vijftig Purmerendse kunstenaars aanschouwen. "Maar dit jaar gaan we dat evenement niet doen", vertelt Kuik aan RTV Purmerend. "Het zijn hoge kosten en het vergt veel inspanning."

Alternatief

Als alternatief komt er een grote expositie met tientallen kunstenaars in het Purmerends Museum. "Van 5 oktober tot en met 5 november staan daar de werken van 43 kunstenaars." Het museum is gratis te bezoeken tijdens de kunstroute op 7 en 8 oktober 2023, waarbij bezoekers de prachtige overzichtsexpositie van dit jaar kunnen bewonderen.

Voor meer informatie over de kunstenaars die exposeren in het Purmerends Museum, bekijk de website van het Kunstcollectief: kunstroutepurmerend.nl.

Foto: Evert Ruis