Geen promotie voor WBSV, maar wel een mooie ervaring rijker

WBSV mocht na een paar jaar weer meedoen aan het toetje van het seizoen: de nacompetitie. De eerste wedstrijd werd Wieringerwaard (2-0) verslagen, maar tegen Sint Boys ging het vervolgens mis (4-1). Dat is geen schande, want die ploeg handhaafde zich uiteindelijk in de vierde klasse.

“Ik merkte dat mijn spelers in die pot tegen Sint Boys wel gespannen waren”, zag WBSV-trainer Ron Smid. “Je zag de nervositeit in het spel en daarom ging het in de eerste helft gelijk op. Het was na de rust iets behoudender en dat was kaasje voor hen. Ze kunnen een aardig potje voetballen, ondanks de jonge ploeg.”

‘Vruchten afgeworpen’

De Purmerender is over het algemeen tevreden over het seizoen. “Het was alleen niet constant wat we lieten zien. De tweede wedstrijd van OSC met 7-1, daarna zijn we meer gaan trainen op verdedigen. Dat heeft ze heeft vruchten wel afgeworpen.”

‘Volwaardige poule’

“Het was alleen erg jammer dat we maar negen ploegen in onze poule hadden”, vervolgt Smid. “Dan mis je die wekelijkse intensiteit, die je nodig hebt. Hopelijk hebben we volgend seizoen wel een volwaardige competitie. Wel positief is dat we twee keer winnen van DESS. Ik heb me laten vertellen dat dat voor het eerst in tien jaar was.”

Om zich op te laden voor het nieuwe seizoen gaat Smid op vakantie. Hij gaat een maand naar Kroatië, maar moest daarvoor nog allerlei dingen regelen voor het volgende seizoen. “Druk, druk, druk.”

Woensdagavond spreken Arno van der Breggen en Wesley Dekker met Paul Sprengers. Hij is de trainer van Wherevogels zaterdag, dat in zijn eerste seizoen direct promoveerde naar de vierde klasse.