Geheime kelder met drugs, wapens en geld ontdekt in Noordbeemster

Het klinkt als in een film, maar toch is het echt waar: een geheime kelder vol met drugs, wapens en geld. Tijdens een integrale veiligheidscontrole in de Noordbeemster is zo'n kelder ontdekt. "De huurders zijn uit de woning gezet en zullen daar niet meer terugkeren."

Troebel en stinkend water dat aan de voorkant van een woning de sloot inloopt. Het zorgt ervoor dat medewerkers tijdens een integrale veiligheidscontrole op onderzoek uitgaan. De controleurs vinden een geheime ondergrondse kelder met daarin 7 kilo aan henneptakken en -toppen, 8 kilo gedroogde henneptoppen en 8,7 kilo hennepgruis (wat gebruikt wordt om cannabisolie van te maken, red.). Ook worden in de kelder een vuurwapen, meerdere steekwapens en 13.000 euro aan contanten gevonden.

Drie maanden gesloten

Don Bijl heeft besloten om het huis voor drie maanden te sluiten. "Op deze manier willen we de openbare orde herstellen en te doorbreken dat de woning bekendstaat als drugspand." De burgemeester van de gemeente Purmerend roept inwoners op om 'verdachte situaties' te melden. "Elke inwoner van de gemeente moet zich veilig voelen. Daarom is het belangrijk dat verdachte situaties, zoals bijvoorbeeld een vermoeden van drugshandel en hennepkwekerijen worden gemeld."