Geheimen van Reuring; sterren en hun bijzondere wensen

Ze hebben miljoenen views op YouTube en waren zondag in het Leeghwaterpark. Tijdens de derde dag van Reuring stonden artiesten als Maan, Flemming, MEAU, Rondé en Froukje op het podium. En daar komt meer bij kijken dan je zou denken.

Ik ga jou vertellen dat het anders kan, ga met me mee naar hartje Amsterdam, we boeken een suite aan de overkant, vanavond is van jou. Vele mensen zongen het zondagmiddag mee op Reuring. Flemming is een van de grote namen die het festival binnen wist te halen. Samen met onder meer Maan, Rondé, MEAU en Froukje was hij te zien op de derde en laatste dag van het Purmerendse festival. Voor het publiek is er het optreden, maar buiten het zicht van de menigte bevindt zich een hele wereld om de sterren zich op hun gemak te laten voelen.

Een paar uur voor het optreden van Flemming begint de werkdag voor Lisette Duijff. De riders zijn gelezen, de kleedkamers staan klaar en het wachten is op de artiesten. Duijff is samen met Mieke van den Broeck gastvrouw voor de artiesten. "Het is mijn taak om het aanspreekpunt te zijn en om een rondleiding te geven." Volgens de vrijwilliger van Reuring is het leuk om de artiesten te begeleiden. "Het zijn vaak hele vriendelijke mensen. Ze worden soms wel wat beschermd door een manager, maar dat begrijp ik wel."

Tekst gaat verder onder de videoclip van MEAU's nummer 1-hit 'Dat heb jij gedaan'.

Artiestendorp

Het is met duizenden fans op het veld vaak geen doen om een rondje te maken over het terrein en dus zijn ze vooral achter de schermen te vinden. Daar lopen ze vrij rond en maken met iedereen een praatje. "Het is gewoon gezellig met z'n allen. Soms zijn er artiesten die meer op hun privacy gesteld zijn. Dat is prima, die zitten dan wat meer in het artiestendorp." Het 'dorp' is een omheind gebied met kleedkamers, eigen mobiele toiletten en een binnenplaats. "Voor ons is het belangrijk dat de artiesten zich thuis voelen. Ze moeten vooral zelf weten wat ze doen."

De tekst gaat verder onder de foto's.

Wodka

En om zich thuis te voelen is er niet alleen een artiestendorp, maar wordt er ook voldaan aan bijzondere eisen van de artiesten. Mieke van den Broeck: "We kijken goed op de rider en zorgen ervoor dat alles er is. Vaak staat er wodka op, maar deze editie is dat niet het geval. We hebben nu wel een artiest die champagne wil. Alles voor de artiesten."

Veel van de artiesten maakten tijd vrij om met de vrijwilligers van Reuring op de foto te gaan. Zo ook singer-songwriter MEAU.