Gemeenschapsveiling Beemster levert € 13.845,= op

De Stichting Gemeenschapsveiling Beemster houdt om de twee jaar een veiling van diensten en producten. De opbrengst komt geheel ten goede aan het verenigingsleven in de Beemster. De derde veiling op zaterdag 14 oktober leverde € 13.845,= op.

In rap tempo werden maar liefst tweehonderd kavels aan de hoogste bieder verkocht. Kavels variërend van dorps/stadswandelingen, een jaar gratis brood, bierproeverijen, kunstwerken, avondjes klaverjassen/keezen. 

Ontstaan

Kort na de aankondiging in 2018 van het toen nog zelfstandige Gemeentebestuur Beemster dat er flink gekort zou worden op het subsidiëren van verenigingen, hebben bewoners de koppen bij elkaar gestoken om middels deze tweejarige veiling de verenigingen een hart onder de riem te steken. 

Werkwijze

Verenigingen konden voorafgaand aan de veiling aanvragen indienen voor een bijdrage uit de opbrengst. Het gaat dan met name over investeringen/activiteiten die anders niet gedaan zouden kunnen worden. 

Vrijwilligers

Een groot aantal vrijwilligers is maanden actief met de organisatie. Verenigingen die een bijdrage vragen worden geacht om menskracht te leveren aan de organisatie.