Gemeente is 'hard bezig' met maatregelen na derde aanslag in Rijnstraat

De gemeente Purmerend is druk bezig met het voorbereiden van maatregelen rond de Rijnstraat. Dat heeft burgemeester Ellen van Selm gezegd tegen RTV Purmerend. In de nacht van maandag op dinsdag werden bewoners van de straat voor de derde keer opgeschrikt door een gewelddadige aanval op een woning. "Ik begrijp dat deze situatie een enorme impact heeft op de buurt."

Volgens de burgemeester is de gemeente 'hard aan het werk met maatregelen' na het schietincident dat in de nacht van maandag op dinsdag gebeurde. "Het belangrijkste is dat de rust terugkeert", stelt Van Selm. "Momenteel zijn politie en handhaving verscherpt aanwezig in het gebied en wordt onderzoek gedaan naar de omstandigheden rond het incident."

Schietincident

Een rijtjeshuis in de straat in Overwhere werd gisternacht beschoten. Een politiewoordvoerder vertelde eerder aan RTV Purmerend dat de aanleiding van het schietincident onbekend is, maar dat zeker wordt gekeken of het incident verband houdt met eerdere aanslagen in dezelfde straat. Want twee maanden geleden al werd een brandbom tegen een woning gegooid en een aanslag gepleegd met vuurwerk. Destijds besloot locoburgemeester Mario Hegger al om een woning tijdelijk te sluiten.