Gemeente Purmerend actief bij NL doet

Leden van het gemeentebestuur en ambtenaren hebben vrijdagmiddag 10 maart actief meegedaan met NL Doet van het Oranjefonds. Ze gingen op werkbezoek bij fort Middenweg in de Beemster.

Om uitleg te krijgen over de toekomstplannen en de inzet van cliënten van Odion (dagbesteding) en taakgestraften (reclassering) daarbij. Maar bovenal om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Het fort en de directe omgeving is een trefpunt van cultuurhistorie, natuur en techniek. Er is in elk seizoen wat te doen. Dat maakt deze locatie bij uitstek geschikt voor mensen die met hun handen willen werken.

Bed & Breakfast

Binnen de muren van het fort, met behoud van alle kenmerkende militaire elementen, worden binnenkort twaalf B&B kamers gerealiseerd. Waarvan twee wellness suites. Als dependance van het Fort Resort Beemster op schootsafstand.

De eveneens monumentale fortwachterswoning zal op termijn het verhaal gaan vertellen van ontwerpen en opzichter genieofficier Willem Dudok die op deze bijzondere plek gewoond heeft.

Verder ligt het in de bedoeling om de oude (gesloopte) genieloods terug te bouwen. Waar zes hotelkamers en vergaderruimte gerealiseerd kunnen worden. Er komt geen restaurant. Op eigen terrein zijn voldoende parkeerplekken aanwezig zodat parkeeroverlast voorkomen wordt.

Onaangenaam weer geen belemmering

De bestuurders en ambtenaren lieten zich door het winterse weer niet tegenhouden om flink aan te pakken. Takken moesten versnipperd worden, compost op de tuin gestrooid en plantenbakken gevuld. Ook in de werkschuur zelf werd druk geklust. Kortom: een ideaal moment voor teambuilding.

Foto's: Geert Heikens