RTV Purmerend.nl

Gemeente Purmerend schenkt ruim 3.500 prentenboeken

De gemeente Purmerend heeft deze week 3.749 prentenboeken gegeven aan leerlingen van basisscholen en peuteropvang in Purmerend en Beemster. Vrijdag 20 mei ontvingen leerlingen tot en met groep vier van basisschool Parelhof in Purmer-Noord hun prentenboek. De schenking vindt plaats in het kader van de campagne 'Geef een prentenboek cadeau'.

De campagne heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de boeken. Om de boekenkast van ieder kind te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen.

Belangrijke initiatief

Boekhandel Het Leesteken heeft de prentenboeken gratis rondgebracht bij de scholen en opvang. "Al jaren ondersteunen wij dit belangrijke initiatief", vertelt eigenaar Henk Schulte. "Geweldig dat de gemeente dit initieert. Lezen is veel belangrijker dan wij denken: het geeft kinderen een eigen wereld, stimuleert hun fantasie en creativiteit en zorgt voor een betere taalontwikkeling."

Mooie aanleiding

Deze actie is gelijk een mooie aanleiding voor ouders om weer samen te gaan lezen, benadrukt wethouder Thijs Kroese. "Lezen is ontzettend leuk én belangrijk en daarom ondersteunen we dit initiatief van harte. Kinderen worden er heel blij van en het leidt vaak tot de meest uiteenlopende gesprekken."