Gemeentelijk goud voor Hospices

De hospices ‘Thuis van Leeghwater’ (Beemster) en ‘In Vrijheid’ (Purmerend) hebben tijdens de gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie de Gouden Waarderingsspeld ontvangen. Burgemeester Ellen van Selm heeft de spelden uitgereikt aan vertegenwoordigers van beide besturen en coördinatoren.

In hun dankwoord benadrukten beide bestuursvoorzitters dat op het podium eigenlijk alle vrijwilligers hadden moeten staan. Want zij zijn de dragende krachten achter het goede werk. Binnenkort zullen zij echter persoonlijk vergast worden op een overheerlijke verrassing geschonken door het Gemeentebestuur.

Nieuwjaarsroespraak

De burgemeester, op de kop af honderd dagen in functie, bedankte in haar nieuwjaarstoespraak de hulpverleners voor hun inzet tijdens de jaarwisseling. “Het is relatief rustig gebleven in Purmerend”. Twee begrippen stonden centraal in haar speech: Vertrouwen en Verbinding. “Alles wat aandacht krijgt groeit. Laten we vooral ook aandacht houden voor het goede”.

NKT

Het indrukwekkende optreden van het Nederlands Kinder Theater (NKT) zorgde voor een zeer aangenaam intermezzo. Voorafgaand en na afloop van het officiële gedeelte in de grote zaal, werd een van de pijlers in ieder geval in de praktijk gebracht: verbinding.