Geschrokken reacties na vondst lichaam Purmerendse in kanaal

Geschrokken is gereageerd op de vondst van een dode vrouw vrijdagochtend in het Noordhollandsch Kanaal. De politie sloot de Kanaalweg af en startte een grootschalig onderzoek. Omwonenden hebben net als sociale mediagebruikers veel vragen.

Het is vrijdagochtend rond 08:45 uur wanneer een voorbijganger de vondst doet langs de Kanaalweg. In het water van het Noordhollandsch Kanaal drijft een lichaam, naar later blijkt van een 72-jarige vrouw uit Purmerend. De politie komt ter plaatse en zet het fietspad tussen de treinbrug en de Jan Blankenbrug af met het bekende rood/witte politielint.

Onduidelijk

Maar verder blijft het stil. "We hebben inderdaad een lichaam gevonden in het water. Er is voor ons nog veel onduidelijk", vertelt woordvoerder Derk Burger een uur na de vondst aan RTV Purmerend. "Op dit moment zijn mijn collega's aan het onderzoeken wat de oorzaak van het overlijden is en om wie het gaat. We willen zo snel mogelijk duidelijkheid geven aan de naasten."

'Vreselijk om te moeten aantreffen'

Op de Kanaalweg is het ondertussen een komen en gaan van mensen die min of meer toevallig over het fietspad willen gaan. Ze worden door de politie omgeleid door het wijkje achter de vindplaats. Door de straat Madura en een klein stukje over een fietspad. Op sociale media wordt vol ongeloof gereageerd op de vondst. "Bizar zeg, tien minuten voor de vondst reed ik daar nog langs. Ik heb niets gezien", schrijft een Facebookgebruiker. Een ander: "Lijkt me vreselijk om te moeten aantreffen."

Misdrijf

En uren daarna komt de politie met meer informatie; het gaat om een 72-jarige vrouw uit Purmerend. Maar haar overlijdensoorzaak is nog niet duidelijk, zegt politiewoordvoerder Joey Brink. "We zijn nog aan het onderzoeken of de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen."

Foto: Inter Visual Studio